Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/3909
Toate metadatele înregistrării:
Câmpuri Dublin CoreValoareLimba
dc.contributor.authorGhibu, George-Daniel-
dc.date.accessioned2021-10-01T06:50:21Z-
dc.date.available2021-10-01T06:50:21Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationGhibu, George-Daniel. Caracteristici ale modificărilor homeostazice produse experimental la leporide prin exces de nitraţi în apa potabilă. Timişoara: Editura Politehnica, 2008en_US
dc.identifier.isbn9789736257872-
dc.identifier.urihttp://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/3909-
dc.description.abstractCercetările experimentale privind acţiunea nitraţilor asupra homeostaziei biochimice la animale de laborator (leporide) s-au efectuat pe două direcţii urmărind efectele asupra metaboliţilor azotaţi neproteici şi a biometalelor din ţesuturi şi organe (metalograme). În cadrul investigaţiilor efectuate se prezintă date analitice privind statusul metaboliţilor azotaţi neproteici (uree, creatinină şi acid uric) precum şi a unor biometale (Na, K, Ca, Mg, Fe, Zn, Cu, Mn, Ni) din ţesuturi (ţesutul muscular) şi organe (ficat, rinichi, creier) în urma administrării, în apa poptabilă, a unor soluţii de NaNO3 şi Mg(NO3)2. Concentraţiile soluţiilor administrate au avut ca valoare de referinţă nivelul maxim de contaminare – MCL (Maximum Contaminant Level) stabilit pentru nitraţi în apă (10 mg/L N-NO3). Soluţiile de nitrat de sodiu au fost preparate la concentraţii de 20xMCL şi 40xMCL iar cele de nitrat de magneziu la concetraţia de 20xMCL. Datele analitice obţinute oferă o imagine concludentă asupra efectelor dishomeostazice evidenţiind diferenţele apărute la utilizarea de soluţii din acelaşi nitrat în concentraţii diferite cât şi la utilizarea de soluţii de nitraţi diferiţi la concentraţii identice.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherTimişoara: Editura Politehnicaen_US
dc.relation.ispartofseries2 Chimie;8-
dc.subjectNitraţien_US
dc.subjectAspecte biochimiceen_US
dc.subjectTeză de doctoraten_US
dc.titleCaracteristici ale modificărilor homeostazice produse experimental la leporide prin exces de nitraţi în apa potabilăen_US
dc.typeThesisen_US
Colecţia:Teze de doctorat/Phd theses

Fişierele documentului:
Fişier Descriere MărimeFormat 
BUPT_TD_Ghibu George.pdf4.31 MBAdobe PDFVizualizare/Deschidere


Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.