Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/3952
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPop, Mariana-
dc.date.accessioned2021-10-20T12:26:11Z-
dc.date.available2021-10-20T12:26:11Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationPop, Mariana. Posibilitatea utilizării unor extracte vegetale din fructe de pădure în inhibarea proceselor de oxidare ale unor bioconstituenţi. Timişoara: Editura Politehnica, 2008en_US
dc.identifier.isbn9789736257162-
dc.identifier.urihttp://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/3952-
dc.description.abstractÎn ultimii ani cercetătorii şi producătorii de alimente şi-au sporit interesul asupra unor metaboliţi secundari ai plantelor cum ar fi compuşii naturali fenolici şi polifenolici. Studii recente au arătat că, extractele din fructe de pădure aparţinând genului Vaccinium manifestă in vitro efecte antioxidante şi anticanceroase, efecte ce se datorează în mare parte compuşilor fenolici respectiv polifenolici. Studiul efectuat a urmǎrit obţinerea de extracte din fructe de pădure valoroase prin conţinutul lor de compuşi polifenolici, în special antocianine, caracterizarea acestor extracte şi posibilitatea de utilizare în industria alimentară ca antioxidanţi în uleiuri vegetale respectiv în emulsiile 20% U/A ale acestora, ca şi copigmenţi naturali în vederea îmbogăţirii caracteristicilor cromatice ale vinurilor rosé şi alb, ca aditivi în creme bază cu aplicaţii în domenii diverse (alimentar, farmaceutic, cosmetic). În partea finală sunt prezentate activitatea antimicrobiană respectiv testarea in vivo a acţiunii acestor extracte asupra anumitor parametrii biochimici.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherTimişoara: Editura Politehnicaen_US
dc.relation.ispartofseries4 Inginerie Chimică;17-
dc.subjectCompuşi fenolicien_US
dc.subjectBiosintezăen_US
dc.subjectAntocianideen_US
dc.subjectStructurăen_US
dc.subjectAntocianineen_US
dc.subjectExtracte din fructeen_US
dc.subjectCaracterizareen_US
dc.subjectTeză de doctoraten_US
dc.titlePosibilitatea utilizării unor extracte vegetale din fructe de pădure în inhibarea proceselor de oxidare ale unor bioconstituenţien_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Teze de doctorat/Phd theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BUPT_TD_Pop Mariana.pdf10.03 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.