Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/4021
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGlevitzky, Mirel-
dc.date.accessioned2021-12-06T13:27:55Z-
dc.date.available2021-12-06T13:27:55Z-
dc.date.issued2007-
dc.identifier.citationGlevitzky, Mirel. Contribuţii la îmbunătăţirea calităţii sucurilor, prin utilizarea tehnicilor de modelare matematică, în vederea extinderii duratei de viaţă şi impactul acesteia asupra siguranţei alimentului. Timişoara: Editura Politehnica, 2007en_US
dc.identifier.isbn9789736255168-
dc.identifier.urihttp://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4021-
dc.description.abstractLucrarea urmăreşte metodele şi mijloacele de testare şi îmbunătăţire a calităţii băuturilor răcoritoare, având la bază determinări experimentale care urmăresc evoluţia parametrilor fizicochimici şi controlul microbiologic al sucurilor în timp, precum şi modelarea matematică pe o scară largă. Experimental s-a realizat validarea metodei ASLD ce permite stabilirea duratei de valabilitate a sucurilor cu conţinut de fruct. S-a elaborat unui algoritm de calcul multivariabil, care oferă posibilitatea predicţiei conţinutului de dioxid de carbon în funcţie de alţi parametrii fizico-chimici în flacoanele din PET. Totodată s-a urmărit degradarea sucurilor în diverse condiţii de depozitare şi s-a stabilit temperatura optimă de pasteurizare determinată şi prin calculul echivalenţilor de pasteurizare şi s-a studiat posibilitatea protejării acestora cu ajutorul compuşilor cu proprietăţi antioxidante şi a extractelor vegetale pudră cu conţinut de flavonoide. O altă direcţie o constituie testarea acţiunii conservanţilor utilizaţi în industria sucurilor şi studiul comparativ a două tipuri de închideri la flacoanele PET.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherTimişoara: Editura Politehnicaen_US
dc.relation.ispartofseries4 Inginerie Chimică;9-
dc.subjectIndustrie alimentarăen_US
dc.subjectSucuri de fructeen_US
dc.subjectCalitateen_US
dc.subjectBăuturi răcoritoareen_US
dc.subjectTeză de doctoraten_US
dc.titleContribuţii la îmbunătăţirea calităţii sucurilor, prin utilizarea tehnicilor de modelare matematică, în vederea extinderii duratei de viaţă şi impactul acesteia asupra siguranţei alimentuluien_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Teze de doctorat/Phd theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BUPT_TD_Glevitzky Mirel.pdf4.73 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.