Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/565
Title: Cercetări privind reducerea conţinutului de gaze din oţelurile elaborate şi tratate pe fluxul tehnologic E.B.T. - L.F.
Authors: Drăgoi, Florin Viorel
Subjects: Metalurgie
Oţel lichid
Hidrogen
Oţeluri
Proces tehnologic
Azot
Gaze
Absorbţia gazelor
Turnarea oţelului
Regim termic
Tratamente termice
Teză de doctorat
Issue Date: 2012
Publisher: Timişoara: Editura Politehnica
Citation: Drăgoi, Florin Viorel. Cercetări privind reducerea conţinutului de gaze din oţelurile elaborate şi tratate pe fluxul tehnologic E.B.T. - L.F.. Timişoara: Editura Politehnica, 2012
Series/Report no.: 11 Ştiinţa şi Ingineria Materialelor;30
Abstract: Scopul tezei de doctorat, constă in determinarea posibilităţilor de creştere a gradului de îndepărtare a hidrogenului şi azotului din oţelul lichid. Experimentările industriale s-au efectuat la o oţelărie electrică, echipată cu un cuptor cu arc electric cu arc tip E.B.T., de capacitate 100t/şarjă, respectiv 500 000t/an, instalaţie de procesare în oală de tip L.F. şi instalaţie de turnare continuă. Direcţia de cercetare a tezei o reprezintă stabilirea corelaţiilor între randamentul de îndepărtare a hidrogenului, respectiv a azotului, consideraţi parametrii dependenţi şi parametrii barbotării (debitul şi presiune argonului, durata barbotării şi temperatura băii metalice) şi compoziţia chimică a zgurei sintetice, (definită prin diferiţi indici de bazicitate) consideraţi independenţi. In lucrare sunt prezentate ecuaţiile de corelaţie, obţinute prin prelucrarea datelor în programele de calcul Excel (corelaţii simple) şi Matlab (corelaţii multiple – duble şi triple -). Toate corelaţiile prezentate sunt reprezentative din punct de vedere al coeficientului de corelaţie şi sunt prezentate în lucrare, atât sub formă analitică, cât şi grafică. Fiecare corelaţie este analizată din punct de vedere matematic şi tehnologic. Prezenta teză conţine un număr de 8 capitole, dintre care 7 capitole sunt contribuţia proprie a autorului, şi unul reprezintă o sinteză a informaţiilor din literatura de specialitate referitor la hidrogenul şi azotul din oţel. Teza de doctorat se încheie cu capitolul 8 în care se prezintă contribuţiile originale şi concluziile generale.
URI: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/565
ISBN: 9786065545533
Appears in Collections:Teze de doctorat/Phd theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BUPT_TD_Dragoi Florin.pdf16.01 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.