DSpace Repository

Posibilitatea utilizării unor extracte vegetale din fructe de pădure în inhibarea proceselor de oxidare ale unor bioconstituenţi

Show simple item record

dc.contributor.author Pop, Mariana
dc.date.accessioned 2021-10-20T12:26:11Z
dc.date.available 2021-10-20T12:26:11Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Pop, Mariana. Posibilitatea utilizării unor extracte vegetale din fructe de pădure în inhibarea proceselor de oxidare ale unor bioconstituenţi. Timişoara: Editura Politehnica, 2008 en_US
dc.identifier.isbn 9789736257162
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/3952
dc.description.abstract În ultimii ani cercetătorii şi producătorii de alimente şi-au sporit interesul asupra unor metaboliţi secundari ai plantelor cum ar fi compuşii naturali fenolici şi polifenolici. Studii recente au arătat că, extractele din fructe de pădure aparţinând genului Vaccinium manifestă in vitro efecte antioxidante şi anticanceroase, efecte ce se datorează în mare parte compuşilor fenolici respectiv polifenolici. Studiul efectuat a urmǎrit obţinerea de extracte din fructe de pădure valoroase prin conţinutul lor de compuşi polifenolici, în special antocianine, caracterizarea acestor extracte şi posibilitatea de utilizare în industria alimentară ca antioxidanţi în uleiuri vegetale respectiv în emulsiile 20% U/A ale acestora, ca şi copigmenţi naturali în vederea îmbogăţirii caracteristicilor cromatice ale vinurilor rosé şi alb, ca aditivi în creme bază cu aplicaţii în domenii diverse (alimentar, farmaceutic, cosmetic). În partea finală sunt prezentate activitatea antimicrobiană respectiv testarea in vivo a acţiunii acestor extracte asupra anumitor parametrii biochimici. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Timişoara: Editura Politehnica en_US
dc.relation.ispartofseries 4 Inginerie Chimică;17
dc.subject Compuşi fenolici en_US
dc.subject Biosinteză en_US
dc.subject Antocianide en_US
dc.subject Structură en_US
dc.subject Antocianine en_US
dc.subject Extracte din fructe en_US
dc.subject Caracterizare en_US
dc.subject Teză de doctorat en_US
dc.title Posibilitatea utilizării unor extracte vegetale din fructe de pădure în inhibarea proceselor de oxidare ale unor bioconstituenţi en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account