DSpace Repository

Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare

Show simple item record

dc.contributor.author Szabo, Maria-Raluca
dc.date.accessioned 2021-12-08T09:18:21Z
dc.date.available 2021-12-08T09:18:21Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Szabo, Maria-Raluca. Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare. Timişoara: Editura Politehnica, 2008 en_US
dc.identifier.isbn 9789736256592
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4047
dc.description.abstract Creşterea nivelului de trai din ultima perioadă s-a remarcat şi în orientarea unui segment din ce în ce mai mare al populaţiei către produse naturale, chiar dacă mai scumpe. Teza prezintă contribuţii referitoare la obţinerea şi caracterizarea unor extracte de plante din bucătăria şi medicina românească: busuioc, cimbru, coada calului, coada şoricelul, leuştean, măghiran, mărar, oregano, pătrunjel, rozmarin şi^ţelină, în scopul utiizării acestora ca antioxidanţi şi aromatizanţi naturali. în plus, a fost propus un model cinetic pentru degradarea oxidativă a uleiurilor şi a fost realizat un biosenzor pentru determinarea antioxidanţilor cu structură polifenolică. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Timişoara: Editura Politehnica en_US
dc.relation.ispartofseries 4 Inginerie Chimică;14
dc.subject Biochimie en_US
dc.subject Oxidarea alimentelor en_US
dc.subject Industrie alimentară en_US
dc.subject Teză de doctorat en_US
dc.title Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account