DSpace Repository

Contribuţii la optimizarea sistemelor automate de ambalare a produselor agroalimentare

Show simple item record

dc.contributor.author Golîmba, Antonio-Gabriel
dc.date.accessioned 2019-04-16T09:05:40Z
dc.date.accessioned 2021-03-01T11:14:48Z
dc.date.available 2019-04-16T09:05:40Z
dc.date.available 2021-03-01T11:14:48Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation Golîmba, Antonio-Gabriel. Contribuţii la optimizarea sistemelor automate de ambalare a produselor agroalimentare. Timişoara: Editura Politehnica, 2011 en_US
dc.identifier.isbn 9786065543515
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/678
dc.description.abstract Optimizarea sistemelor de ambalare a produselor agroalimentare este deosebit de complexă, necesitând o orientare convergentă de multiple direcții de cercetare din domenii diverse, tehnice şi economice, într-o continuă perfecționare. Astfel s-au realizat analize asupra stadiului actual al sistemelor de ambalare, asupra principalelor metode de optimizare a acestor sisteme şi asupra principalelor metode de optimizare, inclusiv a eficienței întreprinderilor. S-au ierarhizat principalele direcții de optimizare utilizând metoda ponderării. Cercetările experimentale au avut ca obiect o linie de paletizare a produselor agroalimentare, pentru care s-a realizat schema bloc de funcționare, s-au determinat regimurile de lucru şi s-a realizat un model matematic caracterizat de o matrice specifică având ca linii vectori cu activitățile principale ale fiecărui bloc funcțional. Metoda de analiză utilizată este una proprie. Rezultatele obținute arată faptul că introducerea de celule robotizate în cadrul sistemelor de ambalare este singura opțiune justă pentru optimizarea acestor sisteme. Au fost determinate problemele existente la nivelul celulelor robotizate. Una dintre problemele importante ale acestor celule care nu şi-au găsit încă o rezolvare satisfăcătoare sunt dispozitivele de prehensiune. Pentru aceste dispozitive s-au prezentat soluții simple şi soluții complexe existente pe piață şi s-au precizat deficiențele acestora. Ca alternativă la soluțiile simple existente pe piață a fost conceput şi proiectat un dispozitiv de prehensiune pentru manipularea produselor de formă cilindrică sau paralelipipedică, iar ca alternativă la soluțiile complexe existente pe piață s-a optimizat din punct de vedere funcțional şi constructiv, modelând stările de tensiuni şi deformații, un dispozitiv de prehensiune flexibil pentru manipularea produselor de diferite forme. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Timişoara: Editura Politehnica en_US
dc.relation.ispartofseries 8 Inginerie Industrială;37
dc.subject Produse alimentare en_US
dc.subject Ambalare en_US
dc.subject Sisteme automate en_US
dc.subject Teză de doctorat en_US
dc.title Contribuţii la optimizarea sistemelor automate de ambalare a produselor agroalimentare en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account