Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/1736
Titlu: Spectral analysis of diisopropylidenated monosaccharides ; Low energy EI-MS fragmentation study [articol]
Autori: Pascariu, Mihai-Cosmin
Şişu, E.
Ordodi, Valentin Laurenţiu
Rusnac, Lucian Mircea
Subiecte: Chimie fizică
Spectrometrie
Cromatografie
Monozaharide
Articol
Monosaccharide
Isopropylidene
Acetonide
Gas chromatography - mass spectrometry
Nuclear magnetic resonance
Data publicării: 2011
Editura: Timişoara: Editura Politehnica
Citare: Pascariu, Mihai Cosmin. Spectral analysis of diisopropylidenated monosaccharides ; Low energy EI-MS fragmentation study. Timişoara: Editura Politehnica, 2011
Serie/Nr. raport: Buletinul ştiinţific al Universităţii „Politehnica” din Timişoara, România. Seria chimie şi ingineria mediului, Tom 56(70), fasc. 1 (2011), p. 6-11
Abstract: Five diisopropylidenated monosaccharides, namely 1,2:5,6-di-O-isopropylidene-α-D-glucofuranose, 2,3:5,6-di-O-isopropylidene-α-D-mannofuranose, 1,2:3,4-di-O-isopropylidene-α-D-galactopyranose, 2,3:4,5-di-O-isopropylidene-β-D-fruc-topyranose and 2,3:4,6-di-O-isopropylidene-α-L-sorbofuranose, have been investigated using spectroscopic techniques. These include GC-EI-MS at multiple ionization energies, FTIR, DSC, TG, ¹H and ¹³C NMR, and also DEPT135, COSY, HMQC and HMBC measurements. A high instability towards electronic ionization has been found for this type of compounds.
URI: http://primo.upt.ro:1701/primo-explore/search?query=any,contains,Spectral%20analysis%20of%20diisopropylidenated%20monosaccharides%20;%20Low%20energy%20EI-MS%20fragmentation%20study&tab=default_tab&search_scope=40TUT&vid=40TUT_V1&lang=ro_RO&offset=0 Link Primo
Colecţia:Articole științifice/Scientific articles

Fişierele documentului:
Fişier Descriere MărimeFormat 
BUPT_ART_Pascariu_f.pdf105.55 kBAdobe PDFVizualizare/Deschidere


Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.