Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/1777
Titlu: Analysis of the essential oils from thyme (Thymus vulgaris L) and from peppermint (Mentha piperita L) [articol]
Autori: Sebeşan, Mioara
Cărăban, A.
Subiecte: Chimie alimentară
Uleiuri
Articol
Essential oils
Chromatography
Antimicrobial activity
Data publicării: 2008
Editura: Timişoara: Editura Politehnica
Citare: Sebeşan, Mioara. Analysis of the essential oils from thyme (Thymus vulgaris L) and from peppermint (Mentha piperita L). Timişoara: Editura Politehnica, 2008
Serie/Nr. raport: Buletinul ştiinţific al Universităţii „Politehnica” din Timişoara, România. Seria chimie şi ingineria mediului, Tom 53(67), fasc. 1-2 (2008), p. 212-214
Abstract: Peppermint oil and thyme oil is obtained by steam distillation from the fresh overground parts of flowering plant of Mentha piperita L and Thymus vulgaris L. For essential oil obtained, were determined the chemical property. Thyme oil and peppermint oil were analyzed using the chromatography before and after microorganisms absorptions. Essential oils is used in different pharmaceutical products and these have antimicrobial activity.
URI: http://primo.upt.ro:1701/primo-explore/search?query=any,contains,Analysis%20of%20the%20essential%20oils%20from%20thyme%20(Thymus%20vulgaris%20L)%20and%20from%20peppermint&tab=default_tab&search_scope=40TUT&vid=40TUT_V1&lang=ro_RO&offset=0 Link Primo
Colecţia:Articole științifice/Scientific articles

Fişierele documentului:
Fişier Descriere MărimeFormat 
BUPT_ART_Sebeșan_f.pdf260.15 kBAdobe PDFVizualizare/Deschidere


Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.