Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/292
Titlu: Securitatea urbană
Autori: Gurza, Vlad Gabriel
Subiecte: Securitate urbană
Arhitectură
Urbanism
Teză de doctorat
Data publicării: 2015
Editura: Timişoara: Editura Politehnica
Citare: Gurza, Vlad-Gabriel. Securitatea urbană. Timişoara: Editura Politehnica, 2015
Serie/Nr. raport: 17 Arhitectură;1
Abstract: Pornind de la principiile similare enunţate de Cincinat Sfinţescu în lucrarea sa, Apărarea Urbanistică, publicată în 1939 şi continuând cu cercetarea atacurilor asimetrice desfăşurate pe parcursul a mai bine de 50 de ani, această teză reuşeşte să găsească formula prin care pentru un anumit spaţiu, fie el urban sau arhitectural, se poate stabili un grad de vulnerabilitate. Lucrarea propune atât soluţii şi metode pentru îmbunătăţirea mediului de securitate a unei anumite zone precum şi un algoritm cu ajutorul căruia analiza securităţii urbane să se poată realiza mult mai rapid. Metoda prin care se stabileşte indicele de securitate urbană reprezintă aportul propriu al autorului şi ne poate împinge spre direcţii noi de cercetare care pot continua sau succeda prezenta lucrare din domeniul arhitecturii şi urbanismului.
URI: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/292
ISBN: 9786065549227
Colecţia:Teze de doctorat/Phd theses

Fişierele documentului:
Fişier Descriere MărimeFormat 
BUPT_TD_Gurza Vlad.pdf5.18 MBAdobe PDFVizualizare/Deschidere


Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.