Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/3900
Title: | Contribuţii la studiul, izolarea şi purificarea pigmenţilor carotenoidici din produse naturale |
Authors: | Dumbravă, Delia-Gabriela |
Subjects: | Pigmenţi carotenoidici Izolare Purificare Teză de doctorat |
Issue Date: | 2008 |
Publisher: | Timişoara: Editura Politehnica |
Citation: | Dumbravă, Delia-Gabriela. Contribuţii la studiul, izolarea şi purificarea pigmenţilor carotenoidici din produse naturale. Timişoara: Editura Politehnica, 2008 |
Series/Report no.: | 4 Inginerie Chimică;11 |
Abstract: | Tema tezei de doctorat a urmărit obţinerea unor extracte carotenoidice din diferite materiale vegetale, caracterizarea acestora şi valorificarea lor. Materialele vegetale luate în studiu aparţin familiilor: Gramineae (diferiţi hibrizi noi de porumb), Compositae (flori de gălbenele), Papaveraceae (rostopască), Elaegnaceae (fructe de cătină albă), Rosaceae (fructe de piersic) şi Rutaceae (fructe de portocal) şi au fost alese datorită conţinutului lor bogat în pigmenţi carotenoidici. Studiul efectuat are un caracter interdisciplinar şi a făcut apel la mai multe domenii cum ar fi: biochimie, microbiologie, chimie organică, chimie analitică, statistică, reologie, farmacie, industrie alimentară, zootehnie etc. Teza de doctorat este structurată în două părţi principale: ● Prima parte: „Stadiul cunoaşterii în domeniu”, în care sunt prezentate consideraţiile teoretice generale cu privire la carotenoide: clasificare, structură chimică, nomenclatură, răspândirea lor în natură, proprietăţi fizice şi chimice generale, metode de extracţie, identificare şi dozare, precum şi aplicaţiile lor în medicină, farmacie, cosmetică, zootehnie, industria alimentară. ● Partea a doua: „Contribuţii proprii”, în care sunt prezentate datele generale privind plantele studiate, metodele de extracţie şi de analiză a extractelor carotenoidice obţinute, ca şi modalităţile de aplicare în practică a acestora în domeniul farmaceutic, zootehnic şi al industriei alimentare. |
URI: | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/3900 |
ISBN: | 9789736255663 |
Appears in Collections: | Teze de doctorat/Phd theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BUPT_TD_Dumbrava Delia.pdf | 7.07 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.