Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/3900
Titlu: Contribuţii la studiul, izolarea şi purificarea pigmenţilor carotenoidici din produse naturale
Autori: Dumbravă, Delia-Gabriela
Subiecte: Pigmenţi carotenoidici
Izolare
Purificare
Teză de doctorat
Data publicării: 2008
Editura: Timişoara: Editura Politehnica
Citare: Dumbravă, Delia-Gabriela. Contribuţii la studiul, izolarea şi purificarea pigmenţilor carotenoidici din produse naturale. Timişoara: Editura Politehnica, 2008
Serie/Nr. raport: 4 Inginerie Chimică;11
Abstract: Tema tezei de doctorat a urmărit obţinerea unor extracte carotenoidice din diferite materiale vegetale, caracterizarea acestora şi valorificarea lor. Materialele vegetale luate în studiu aparţin familiilor: Gramineae (diferiţi hibrizi noi de porumb), Compositae (flori de gălbenele), Papaveraceae (rostopască), Elaegnaceae (fructe de cătină albă), Rosaceae (fructe de piersic) şi Rutaceae (fructe de portocal) şi au fost alese datorită conţinutului lor bogat în pigmenţi carotenoidici. Studiul efectuat are un caracter interdisciplinar şi a făcut apel la mai multe domenii cum ar fi: biochimie, microbiologie, chimie organică, chimie analitică, statistică, reologie, farmacie, industrie alimentară, zootehnie etc. Teza de doctorat este structurată în două părţi principale: ● Prima parte: „Stadiul cunoaşterii în domeniu”, în care sunt prezentate consideraţiile teoretice generale cu privire la carotenoide: clasificare, structură chimică, nomenclatură, răspândirea lor în natură, proprietăţi fizice şi chimice generale, metode de extracţie, identificare şi dozare, precum şi aplicaţiile lor în medicină, farmacie, cosmetică, zootehnie, industria alimentară. ● Partea a doua: „Contribuţii proprii”, în care sunt prezentate datele generale privind plantele studiate, metodele de extracţie şi de analiză a extractelor carotenoidice obţinute, ca şi modalităţile de aplicare în practică a acestora în domeniul farmaceutic, zootehnic şi al industriei alimentare.
URI: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/3900
ISBN: 9789736255663
Colecţia:Teze de doctorat/Phd theses

Fişierele documentului:
Fişier Descriere MărimeFormat 
BUPT_TD_Dumbrava Delia.pdf7.07 MBAdobe PDFVizualizare/Deschidere


Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.