Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/4047
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Szabo, Maria-Raluca | - |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T09:18:21Z | - |
dc.date.available | 2021-12-08T09:18:21Z | - |
dc.date.issued | 2008 | - |
dc.identifier.citation | Szabo, Maria-Raluca. Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare. Timişoara: Editura Politehnica, 2008 | en_US |
dc.identifier.isbn | 9789736256592 | - |
dc.identifier.uri | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4047 | - |
dc.description.abstract | Creşterea nivelului de trai din ultima perioadă s-a remarcat şi în orientarea unui segment din ce în ce mai mare al populaţiei către produse naturale, chiar dacă mai scumpe. Teza prezintă contribuţii referitoare la obţinerea şi caracterizarea unor extracte de plante din bucătăria şi medicina românească: busuioc, cimbru, coada calului, coada şoricelul, leuştean, măghiran, mărar, oregano, pătrunjel, rozmarin şi^ţelină, în scopul utiizării acestora ca antioxidanţi şi aromatizanţi naturali. în plus, a fost propus un model cinetic pentru degradarea oxidativă a uleiurilor şi a fost realizat un biosenzor pentru determinarea antioxidanţilor cu structură polifenolică. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Timişoara: Editura Politehnica | en_US |
dc.relation.ispartofseries | 4 Inginerie Chimică;14 | - |
dc.subject | Biochimie | en_US |
dc.subject | Oxidarea alimentelor | en_US |
dc.subject | Industrie alimentară | en_US |
dc.subject | Teză de doctorat | en_US |
dc.title | Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Teze de doctorat/Phd theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BUPT_TD_Szabo Maria.pdf | 7.55 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.