Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/4047
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSzabo, Maria-Raluca-
dc.date.accessioned2021-12-08T09:18:21Z-
dc.date.available2021-12-08T09:18:21Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationSzabo, Maria-Raluca. Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare. Timişoara: Editura Politehnica, 2008en_US
dc.identifier.isbn9789736256592-
dc.identifier.urihttp://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4047-
dc.description.abstractCreşterea nivelului de trai din ultima perioadă s-a remarcat şi în orientarea unui segment din ce în ce mai mare al populaţiei către produse naturale, chiar dacă mai scumpe. Teza prezintă contribuţii referitoare la obţinerea şi caracterizarea unor extracte de plante din bucătăria şi medicina românească: busuioc, cimbru, coada calului, coada şoricelul, leuştean, măghiran, mărar, oregano, pătrunjel, rozmarin şi^ţelină, în scopul utiizării acestora ca antioxidanţi şi aromatizanţi naturali. în plus, a fost propus un model cinetic pentru degradarea oxidativă a uleiurilor şi a fost realizat un biosenzor pentru determinarea antioxidanţilor cu structură polifenolică.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherTimişoara: Editura Politehnicaen_US
dc.relation.ispartofseries4 Inginerie Chimică;14-
dc.subjectBiochimieen_US
dc.subjectOxidarea alimenteloren_US
dc.subjectIndustrie alimentarăen_US
dc.subjectTeză de doctoraten_US
dc.titleCercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuareen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Teze de doctorat/Phd theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BUPT_TD_Szabo Maria.pdf7.55 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.