Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document:
https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/4047
Titlu: | Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare |
Autori: | Szabo, Maria-Raluca |
Subiecte: | Biochimie Oxidarea alimentelor Industrie alimentară Teză de doctorat |
Data publicării: | 2008 |
Editura: | Timişoara: Editura Politehnica |
Citare: | Szabo, Maria-Raluca. Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare. Timişoara: Editura Politehnica, 2008 |
Serie/Nr. raport: | 4 Inginerie Chimică;14 |
Abstract: | Creşterea nivelului de trai din ultima perioadă s-a remarcat şi în orientarea unui segment din ce în ce mai mare al populaţiei către produse naturale, chiar dacă mai scumpe. Teza prezintă contribuţii referitoare la obţinerea şi caracterizarea unor extracte de plante din bucătăria şi medicina românească: busuioc, cimbru, coada calului, coada şoricelul, leuştean, măghiran, mărar, oregano, pătrunjel, rozmarin şi^ţelină, în scopul utiizării acestora ca antioxidanţi şi aromatizanţi naturali. în plus, a fost propus un model cinetic pentru degradarea oxidativă a uleiurilor şi a fost realizat un biosenzor pentru determinarea antioxidanţilor cu structură polifenolică. |
URI: | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4047 |
ISBN: | 9789736256592 |
Colecţia: | Teze de doctorat/Phd theses |
Fişierele documentului:
Fişier | Descriere | Mărime | Format | |
---|---|---|---|---|
BUPT_TD_Szabo Maria.pdf | 7.55 MB | Adobe PDF | Vizualizare/Deschidere |
Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.