Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/4047
Titlu: Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare
Autori: Szabo, Maria-Raluca
Subiecte: Biochimie
Oxidarea alimentelor
Industrie alimentară
Teză de doctorat
Data publicării: 2008
Editura: Timişoara: Editura Politehnica
Citare: Szabo, Maria-Raluca. Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare. Timişoara: Editura Politehnica, 2008
Serie/Nr. raport: 4 Inginerie Chimică;14
Abstract: Creşterea nivelului de trai din ultima perioadă s-a remarcat şi în orientarea unui segment din ce în ce mai mare al populaţiei către produse naturale, chiar dacă mai scumpe. Teza prezintă contribuţii referitoare la obţinerea şi caracterizarea unor extracte de plante din bucătăria şi medicina românească: busuioc, cimbru, coada calului, coada şoricelul, leuştean, măghiran, mărar, oregano, pătrunjel, rozmarin şi^ţelină, în scopul utiizării acestora ca antioxidanţi şi aromatizanţi naturali. în plus, a fost propus un model cinetic pentru degradarea oxidativă a uleiurilor şi a fost realizat un biosenzor pentru determinarea antioxidanţilor cu structură polifenolică.
URI: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4047
ISBN: 9789736256592
Colecţia:Teze de doctorat/Phd theses

Fişierele documentului:
Fişier Descriere MărimeFormat 
BUPT_TD_Szabo Maria.pdf7.55 MBAdobe PDFVizualizare/Deschidere


Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.