Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/6318
Titlu: Conversia ansamblului Castelului Brukenthal șI a anexelor acestuia, Comuna Micăsasa, județul Sibiu
Autori: Tellman, Daniel
Domokos Pașcu, Gabriela
Lazăr, Amadeea
Subiecte: Patrimoniu cultural
Comunitate
Refuncționalizare
Reuse
Micăsasa
Data publicării: sep-2023
Editura: Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea Arhitectură și Urbanism, Departamentul Arhitectură
Citare: Lazăr, Amadeea; Tellman, Daniel; Domokos Pașcu, Gabriela. Conversia ansamblului Castelului Brukenthal șI a anexelor acestuia, Comuna Micăsasa, județul Sibiu. Timișoara: Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea Arhitectură și Urbanism, Departamentul Arhitectură, 2023.
Abstract: Proiectul pune în discuție conversia Ansamblului Castelului Brukenthal, monument istoric de importanță națională, identificat cu codul LMI SB-II-m-A-12462. Ansamblul cuprinde conform Listei Monumentelor Istorice conacul, denumit “Castelul Brukenthal) depozitul, turnul de poartă cu anexele, fostele grajduri și o anexă în nordul Ansamblului. În urma cercetării s-a dovedit că anexa nordică nu este contemporană cu restul clădirilor, însă știm că a existat o clădire istorică pe amprenta acesteia. Lucrarea de față cuprinde justificările conceptuale și constructive cu privire la proiectul de diplomă ce are în vedere Conversia Ansamblului Castelului Brukenthal. Proiectul vorbește despre cele trei anexe ale conacului (depozitul, turnul de poartă cu anexele și fostele grajduri). Proiectul pune în discuție funcțiuni ce au ca scop creșterea calității vieții pe plan educațional, cultural și social, precum și prevederea unor funcțiuni ce au capacitatea de creștere economică, astfel se vor crea posibilități dedicate comunității să întărească relația cu satul și să determine locuitorii să participe activ în conservarea identității locale. La nivel macro se propun modificări în amenajarea teritorială astfel încât să fie accesibile și sigure, trotuarele și spațiile verzi necesită cosmetizate pe de-o parte să valorifice centru satului, dar și monumentele prezente în intersecție. Un alt punct țin de mobilitate, astfel se iau în vedere modificări ale carosabilului, dar și realizarea de parcări, stații pentru mijloacele de transport în comun și facilitarea traseelor pentru biciclete. La nivel micro se propun intervenții ce în primul rând asigură structurile și siguranța desfășurării de activități în cadrul imobilelor. Trebuie avut în vedere că este necesar să fie propuse intervenții ce corespund nevoilor actuale de funcționare a activităților propuse, acest lucru poate plasa proiectul ca și exemplu de decizii asumate și în același timp curajoase în ceea ce privește intervenția asupra unui monument istoric de clasa A. Se propun deci o serie de intervenții asupra unui ansamblu istoric pentru a putea salva, și conserva imobilele printr-o serie de funcțiuni compatibile cu integritatea arhitecturală, nevoile comunității cu peisajul cultural al locului.
URI: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/6318
Colecţia:Lucrări de diplomă/Dissertations

Fişierele documentului:
Fişier Descriere MărimeFormat 
R_Lazar Amadeea_Diploma_f.pdf
  Restricted Access
84.51 MBAdobe PDFVizualizare/Deschidere Request a copy
R_Lazar Amadeea_Prediploma_f.pdf
  Restricted Access
24.86 MBAdobe PDFVizualizare/Deschidere Request a copy


Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.