Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/6323
Titlu: Infrastructiră pentru sprijinirea micilor producători horticoli din Valea Ierului – Masterplan strategic
Autori: Braneai, Ana-Maria
Danciu, Mihai
Bădescu, Ștefana
Rada, Vlad
Subiecte: Abordare integrată
Valoare adăugată
Dezvoltare economică
Tradiție locală
Identitate locală
producători agricoli mici
producători agricoli mijlocii
Data publicării: sep-2023
Citare: Rada, Vlad; Braneai, Ana-Maria; Danciu, Mihai; Bădescu, Ștefana. Infrastructiră pentru sprijinirea micilor producători horticoli din Valea Ierului – Masterplan strategic. Timișoara: Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea Arhitectură și Urbanism, Departamentul Arhitectură, 2023.
Abstract: Prezenta lucrare continuă demersul început prin lucrarea teoretică intitulată „Mijloace urbanistice și arhitecturale pentru creșterea securității alimentare în mediul rural central-european”. Începe printr-o reluare sintetică a concluziilor acestei analize. Acestea vor ajuta la interpretarea informațiilor despre teritoriul studiat adunate și sistematizate în capitolul 2. Studiul abordează teritoriul prin 6 filtre de analiză: istoric, geo-ecologic, al infrastructurii, al patrimoniului cultural, social și economic. Concluziile analizei extrag esențialul din fiecare subcapitol și justifică pe baza lor o restrângere subsecventă a ariei de implementare a masterplanului. Mai departe, cu ajutorul cunoștințelor dobândite și al informațiilor comprimate în lucrarea teoretică dar și al concluziilor proaspetei analize teritoriale, am formulat o viziune de dezvoltare pe care o considerăm viabilă pentru arealul studiat. Am prezentat apoi contextul actual care ocazionează aplecarea asupra unui asemenea proiect și mijloacele financiar-juridice prin care el poate fi implementat. Pe baza tuturor acestor setări, am redactat tema de proiectare care prezintă mai în detaliu principalele așezări din arealul de implementare, un set de principii orientative de abordare și un set de cerințe obligatorii. De menționat că tema de proiectare rămâne un document deschis ce va suferi modificări, actualizări, completări și adăugiri pe măsură ce înaintăm în elaborarea proiectului, în colaborarea cu beneficiarii și utilizatorii și în aflarea de informații noi. În cele din urmă am formulat un concept care sperăm să răspundă bine provocărilor și aspirațiilor stabilite.
URI: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/6323
Colecţia:Lucrări de diplomă/Dissertations

Fişierele documentului:
Fişier Descriere MărimeFormat 
U_Rada Vlad_Diploma_f.pdf
  Restricted Access
40.09 MBAdobe PDFVizualizare/Deschidere Request a copy
U_Rada Vlad_Prediploma_f.pdf
  Restricted Access
19.6 MBAdobe PDFVizualizare/Deschidere Request a copy


Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.