Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/6426
Titlu: Stivuitor tip line follower
Autori: Miloș, Alexandra-Ionela
Șerban, Andreea-Cristina
Sticlaru, Carmen
Subiecte: Stivuitor
Line-follower
Data publicării: iun-2024
Editura: Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Mecanică, Departamentul de Mecatronică și Robotică
Citare: Miloș, Alexandra-Ionela; Șerban, Andreea-Cristina; Sticlaru, Carmen. Stivuitor tip line follower. Timișoara: Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Mecanică, Departamentul de Mecatronică și Robotică, 2024.
Abstract: Scopul acestei lucrări este dezvoltarea unui robot, ce funcționează pe principul „line follower” pentru a ușura manipularea obiectelor. Acesta are ca scop reducerea timpului de lucru, evitarea accidentării angajaților și deplasarea obiectelor în siguranță. Robotul este dotat cu o celulă pentru greutate, fapt ce îl diferențiază de restul stivuitoarelor folosite în industrie. Acesta are atașat un buton de protecție, lucru care sporește și mai mult gradul de siguranță. Funcționează pe principiul roboților de tip „line follower”, pista acestuia fiind foarte ușor de schimbat doar prin modificarea marcajelor existente. În stare inițială, robotul se află la stația A, se încarcă cuva acestuia cu piesa necesară transportării, este apăsat butonul montat pentru siguranță, parcurge traseul până la terminalul B, iar după descărcarea cuvei, se repoziționează pe linie, iar după ce este apăsat din nou butonul se întoarce în prima stație. Deoarece proiectul conține atât partea de mecanică, electronică, cât și cea de informatică, se încadrează ca fiind sistem mecatronic. Acesta este o alternativă a stivuitoarelor deja prezente pe piață, însă la un cost comparativ mai mic.
URI: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/6426
Colecţia:Lucrări de diplomă/Dissertations

Fişierele documentului:
Fişier Descriere MărimeFormat 
MILOȘ Alexandra Ionela + ȘERBAN Cristina-Andreea_f.pdf
  Restricted Access
2.84 MBAdobe PDFVizualizare/Deschidere Request a copy


Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.