Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/732
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAnghel, Gabriela-Victoria-
dc.date.accessioned2019-07-10T07:01:26Z-
dc.date.accessioned2021-03-01T11:08:39Z-
dc.date.available2019-07-10T07:01:26Z-
dc.date.available2021-03-01T11:08:39Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationAnghel, Gabriela-Victoria. Cercetări privind optimizarea sistemelor de uscare prin congelare a alimentelor ; Analiza comportamentală a materialelor metalice şi a alimentelor. Timişoara: Editura Politehnica, 2010en_US
dc.identifier.issn1842-7855-
dc.identifier.urihttp://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/732-
dc.description.abstractCercetările privind optimizarea sistemelor de uscare prin congelare (liofilizare) a alimentelor s-au realizat din perspectiva unei analize comportamentale a materialelor metalice care vin în contact cu alimentele supuse procesului. Oportunitatea temei abordate în teză este reliefată de nevoia crescândă de alimente de calitate, curate, de utilitate maximă nutrițională, care să asigure condiții de sănătate umană. Pornind de la stadiul actual al procesului de liofilizare aplicat alimentelor, sinteza principiilor teoretice, experiența practică anterioară, după o prezentare generală a variantelor constructiv-funcționale si instalațiilor industriale si de laborator, se trece la determinarea unui model sistemic generalizat de optimizare a sistemelor tehnice de liofilizare a alimentelor. În baza acestuia s-a elaborat un amplu program de cercetări experimentale atât asupra comportării materialelor metalice din construcția tăvilor suport cât si al alimentelor supuse liofilizării. Un accent deosebit se pune pe investigațiile microscopice asupra materialelor metalice, urmărindu-se tipologia și amploarea coroziunii, precum si a altor efecte datorate contactului a șapte tipuri de alimente, cu cinci categorii de aliaje metalice. Cercetarea experimentală a comportamentului alimentelor pe perioada procesului de liofilizare pornește de la un studiu asupra variației de temperatură în lichidele alimentare pe durata procesului, dezvoltând mai mult aspecte legate de efecte ale materialelor metalice asupra alimentelor, modificări cantitative ale conținutului de apă si nutrienți, ale concentrației de lipide neutre, prezența metalelor grele în alimentele liofilizate, efecte ale procesului de liofilizare asupra mediului. S-a emis o strategie de optimizare a sistemului tehnic de liofilizare, cu identificarea caracteristicilor materialului optim destinat construcției tăvilor suport. În anexe, pe lângă detaliile legate de ierarhizarea factorilor de influență, imagini microscopice ale materialelor metalice, se prezintă, în premieră, un catalog al alimentelor liofilizate.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherTimişoara: Editura Politehnicaen_US
dc.relation.ispartofseries11 Ştiinţa şi Ingineria Materialelor;19-
dc.subjectMateriale metaliceen_US
dc.subjectAlimenteen_US
dc.subjectAnaliză chimicăen_US
dc.subjectTeză de doctoraten_US
dc.titleCercetări privind optimizarea sistemelor de uscare prin congelare a alimentelor ; Analiza comportamentală a materialelor metalice şi a alimenteloren_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Teze de doctorat/Phd theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BUPT_TD_Anghel Gabriela.pdf68.16 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.