Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/759
Titlu: Probleme ale eutrofizării lacurilor de acumulare
Autori: Husaru, Valy Gianina
Subiecte: Lacuri de acumulare
Eutrofizare
Ecohidrologie
Teză de doctorat
Data publicării: 2010
Editura: Timişoara: Editura Politehnica
Citare: Husaru, Valy Gianina. Probleme ale eutrofizării lacurilor de acumulare. Timişoara: Editura Politehnica, 2010
Serie/Nr. raport: 5 Inginerie Civilă;58
Abstract: Apa este o resursă naturală, vitală, vulnerabilă, regenerabilă şi limitată care trebuie gospodărită cu grijă pentru a putea fi lăsată moştenire generaţiilor viitoare. Ecosistemele acvatice au nevoie de o anumită calitate şi cantitate a apei pentru a supravieţui. Vulnerabilitatea ecosistemelor acvatice, şi mai ales presiunea sub care se află apele comunitare ca urmare a creşterii cantităţi suficiente de apă de bună calitate au condus la necesitatea adoptării unei legislaţii care să reglementeze calitatea ecologică. În această teză de doctorat este stabilit un model matematic care să permită prognoza pe baza caracteristicilor de eutrofizare, care se bazează pe corelaţii multiple între concentraţiile de N respectiv P şi temperatură, transparenţă, biomasă şi CBO5 pentru lacurile studiate. Au fost analizaţi şi monitorizaţi o serie de indicatori fizici, chimici şi biologici, care în ansamblu caracterizează gradul de evoluţie trofic a unui lac, scopul fiind protecţia împotriva oricărei forme de poluare şi de refacere a calităţii apelor.
URI: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/759
ISSN: 1842-581X
Colecţia:Teze de doctorat/Phd theses

Fişierele documentului:
Fişier Descriere MărimeFormat 
BUPT_TD_Husaru Valy.pdf8.36 MBAdobe PDFVizualizare/Deschidere


Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.