dc.contributor.author |
Glevitzky, Mirel |
|
dc.date.accessioned |
2021-12-06T13:27:55Z |
|
dc.date.available |
2021-12-06T13:27:55Z |
|
dc.date.issued |
2007 |
|
dc.identifier.citation |
Glevitzky, Mirel. Contribuţii la îmbunătăţirea calităţii sucurilor, prin utilizarea tehnicilor de modelare matematică, în vederea extinderii duratei de viaţă şi impactul acesteia asupra siguranţei alimentului. Timişoara: Editura Politehnica, 2007 |
en_US |
dc.identifier.isbn |
9789736255168 |
|
dc.identifier.uri |
http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4021 |
|
dc.description.abstract |
Lucrarea urmăreşte metodele şi mijloacele de testare şi
îmbunătăţire a calităţii băuturilor răcoritoare, având la bază
determinări experimentale care urmăresc evoluţia parametrilor fizicochimici
şi controlul microbiologic al sucurilor în timp, precum şi
modelarea matematică pe o scară largă.
Experimental s-a realizat validarea metodei ASLD ce permite
stabilirea duratei de valabilitate a sucurilor cu conţinut de fruct. S-a
elaborat unui algoritm de calcul multivariabil, care oferă posibilitatea
predicţiei conţinutului de dioxid de carbon în funcţie de alţi parametrii
fizico-chimici în flacoanele din PET.
Totodată s-a urmărit degradarea sucurilor în diverse condiţii
de depozitare şi s-a stabilit temperatura optimă de pasteurizare
determinată şi prin calculul echivalenţilor de pasteurizare şi s-a studiat
posibilitatea protejării acestora cu ajutorul compuşilor cu proprietăţi
antioxidante şi a extractelor vegetale pudră cu conţinut de flavonoide.
O altă direcţie o constituie testarea acţiunii conservanţilor utilizaţi în
industria sucurilor şi studiul comparativ a două tipuri de închideri la
flacoanele PET. |
en_US |
dc.language.iso |
other |
en_US |
dc.publisher |
Timişoara: Editura Politehnica |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
4 Inginerie Chimică;9 |
|
dc.subject |
Industrie alimentară |
en_US |
dc.subject |
Sucuri de fructe |
en_US |
dc.subject |
Calitate |
en_US |
dc.subject |
Băuturi răcoritoare |
en_US |
dc.subject |
Teză de doctorat |
en_US |
dc.title |
Contribuţii la îmbunătăţirea calităţii sucurilor, prin utilizarea tehnicilor de modelare matematică, în vederea extinderii duratei de viaţă şi impactul acesteia asupra siguranţei alimentului |
en_US |
dc.type |
Thesis |
en_US |