DSpace Repository

Contribuţii la îmbunătăţirea calităţii sucurilor, prin utilizarea tehnicilor de modelare matematică, în vederea extinderii duratei de viaţă şi impactul acesteia asupra siguranţei alimentului

Show simple item record

dc.contributor.author Glevitzky, Mirel
dc.date.accessioned 2021-12-06T13:27:55Z
dc.date.available 2021-12-06T13:27:55Z
dc.date.issued 2007
dc.identifier.citation Glevitzky, Mirel. Contribuţii la îmbunătăţirea calităţii sucurilor, prin utilizarea tehnicilor de modelare matematică, în vederea extinderii duratei de viaţă şi impactul acesteia asupra siguranţei alimentului. Timişoara: Editura Politehnica, 2007 en_US
dc.identifier.isbn 9789736255168
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4021
dc.description.abstract Lucrarea urmăreşte metodele şi mijloacele de testare şi îmbunătăţire a calităţii băuturilor răcoritoare, având la bază determinări experimentale care urmăresc evoluţia parametrilor fizicochimici şi controlul microbiologic al sucurilor în timp, precum şi modelarea matematică pe o scară largă. Experimental s-a realizat validarea metodei ASLD ce permite stabilirea duratei de valabilitate a sucurilor cu conţinut de fruct. S-a elaborat unui algoritm de calcul multivariabil, care oferă posibilitatea predicţiei conţinutului de dioxid de carbon în funcţie de alţi parametrii fizico-chimici în flacoanele din PET. Totodată s-a urmărit degradarea sucurilor în diverse condiţii de depozitare şi s-a stabilit temperatura optimă de pasteurizare determinată şi prin calculul echivalenţilor de pasteurizare şi s-a studiat posibilitatea protejării acestora cu ajutorul compuşilor cu proprietăţi antioxidante şi a extractelor vegetale pudră cu conţinut de flavonoide. O altă direcţie o constituie testarea acţiunii conservanţilor utilizaţi în industria sucurilor şi studiul comparativ a două tipuri de închideri la flacoanele PET. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Timişoara: Editura Politehnica en_US
dc.relation.ispartofseries 4 Inginerie Chimică;9
dc.subject Industrie alimentară en_US
dc.subject Sucuri de fructe en_US
dc.subject Calitate en_US
dc.subject Băuturi răcoritoare en_US
dc.subject Teză de doctorat en_US
dc.title Contribuţii la îmbunătăţirea calităţii sucurilor, prin utilizarea tehnicilor de modelare matematică, în vederea extinderii duratei de viaţă şi impactul acesteia asupra siguranţei alimentului en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account