Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/4047
Title: Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare
Authors: Szabo, Maria-Raluca
Subjects: Biochimie
Oxidarea alimentelor
Industrie alimentară
Teză de doctorat
Issue Date: 2008
Publisher: Timişoara: Editura Politehnica
Citation: Szabo, Maria-Raluca. Cercetări privind autooxidarea alimentelor şi metode de prevenire, retardare şi/sau diminuare. Timişoara: Editura Politehnica, 2008
Series/Report no.: 4 Inginerie Chimică;14
Abstract: Creşterea nivelului de trai din ultima perioadă s-a remarcat şi în orientarea unui segment din ce în ce mai mare al populaţiei către produse naturale, chiar dacă mai scumpe. Teza prezintă contribuţii referitoare la obţinerea şi caracterizarea unor extracte de plante din bucătăria şi medicina românească: busuioc, cimbru, coada calului, coada şoricelul, leuştean, măghiran, mărar, oregano, pătrunjel, rozmarin şi^ţelină, în scopul utiizării acestora ca antioxidanţi şi aromatizanţi naturali. în plus, a fost propus un model cinetic pentru degradarea oxidativă a uleiurilor şi a fost realizat un biosenzor pentru determinarea antioxidanţilor cu structură polifenolică.
URI: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4047
ISBN: 9789736256592
Appears in Collections:Teze de doctorat/Phd theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BUPT_TD_Szabo Maria.pdf7.55 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.