Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/4108
Title: Posibilitatea utilizării extractelor vegetale ca ingredienţi naturali pentru medicamente, cosmetice şi alimente
Authors: Cacig, Svetlana
Subjects: Extracte vegetale
Utilizare
Teză de doctorat
Issue Date: 2007
Publisher: Timişoara: Editura Politehnica
Citation: Cacig, Svetlana. Posibilitatea utilizării extractelor vegetale ca ingredienţi naturali pentru medicamente, cosmetice şi alimente. Timişoara: Editura Politehnica, 2007
Series/Report no.: 4 Inginerie Chimică;1
Abstract: Utilizarea extractelor vegetale ca ingredienţi pentru medicamente, cosmetice şi alimente este o problemă de actualitate, valorificarea plantelor fiind o preocupare la nivel naţional şi internaţional. în vederea valorificării plantelor în diverse domenii este necesară cunoaşterea conţinutului lor în principii active, utilizarea unor metode avantajoase de extracţie, purificarea extractelor şi utilizarea lor în diferite domenii de activitate. Teza prezintă contribuţii privind obţinerea şi caracterizarea unor extracte vegetale din specii ale genului Ziziphus şi Hydrangea, pe de o parte, iar pe de altă parte, posibilitatea folosirii acestor extracte în diverse aplicaţii în industria alimentară şi farmaceutică.
URI: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4108
ISBN: 9789736254284
Appears in Collections:Teze de doctorat/Phd theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BUPT_TD_Cacig Svetlana.pdf11.62 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.