Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/4108
Title: | Posibilitatea utilizării extractelor vegetale ca ingredienţi naturali pentru medicamente, cosmetice şi alimente |
Authors: | Cacig, Svetlana |
Subjects: | Extracte vegetale Utilizare Teză de doctorat |
Issue Date: | 2007 |
Publisher: | Timişoara: Editura Politehnica |
Citation: | Cacig, Svetlana. Posibilitatea utilizării extractelor vegetale ca ingredienţi naturali pentru medicamente, cosmetice şi alimente. Timişoara: Editura Politehnica, 2007 |
Series/Report no.: | 4 Inginerie Chimică;1 |
Abstract: | Utilizarea extractelor vegetale ca ingredienţi pentru medicamente, cosmetice şi alimente este o problemă de actualitate, valorificarea plantelor fiind o preocupare la nivel naţional şi internaţional. în vederea valorificării plantelor în diverse domenii este necesară cunoaşterea conţinutului lor în principii active, utilizarea unor metode avantajoase de extracţie, purificarea extractelor şi utilizarea lor în diferite domenii de activitate. Teza prezintă contribuţii privind obţinerea şi caracterizarea unor extracte vegetale din specii ale genului Ziziphus şi Hydrangea, pe de o parte, iar pe de altă parte, posibilitatea folosirii acestor extracte în diverse aplicaţii în industria alimentară şi farmaceutică. |
URI: | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4108 |
ISBN: | 9789736254284 |
Appears in Collections: | Teze de doctorat/Phd theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BUPT_TD_Cacig Svetlana.pdf | 11.62 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.