Utilizaţi acest identificator pentru a cita sau a face link la acest document: https://dspace.upt.ro/xmlui/handle/123456789/859
Titlu: Contribuţii privind sudarea oţelurilor acoperite
Autori: Magda, Aurelian
Subiecte: Tehnologia sudării
Sudare
Oțeluri
Teză de doctorat
Data publicării: 2009
Editura: Timişoara: Editura Politehnica
Citare: Magda, Aurelian Vasile. Contribuţii privind sudarea oţelurilor acoperite. Timişoara: Editura Politehnica, 2009
Serie/Nr. raport: 8 Inginerie Industrială;22
Abstract: Tendinţele actuale din domeniul construcţiilor metalice, în special cea a construcţiilor de automobile, de a găsi noi materiale prin care să se prelungească durata de viaţă a produselor, au contribuit la dezvoltarea echipamentelor şi tehnologiilor de îmbinare cu ajutorul cărora se poate realiza îmbinarea acestor materiale. O posibilitate de creştere a duratei de viaţă şi a calităţii produselor metalice este protecţia oţelurilor prin acoperirea cu materiale anticorozive. Această modalitate conduce la creşterea duratei de viaţă a produselor metalice de cca. 2 ori. O problemă importantă în realizarea structurilor din astfel de materiale o reprezintă optimizarea proceselor/procedeelor de îmbinare a oţelurilor acoperite. Cercetările efectuate au fost îndreptate în principal spre posibilităţile de îmbinare ale oţelurilor galvanizate. Abordarea problematicii s-a făcut în contextul în care oţelurile acoperite, galvanizate şi îmbinările acestora sunt preocupări de ultimă oră din literatura de specialitate. Particularităţile care apar la îmbinarea oţelurilor acoperite prin galvanizare cu zinc a constituit un alt reper al cercetărilor. Procedeele de sudare a oţelurilor acoperite prin galvanizare au fost tratate în lucrare cu recomandări şi tehnologii de sudare referitoare la posibilitatea obţinerii unor îmbinări de calitate. Din cercetările efectuate soluţia optimă de îmbinare a oţelurilor galvanizate a rezultat a fi sudobrazarea. Se preferă această variantă de îmbinare deoarece aportul de căldură în zona îmbinării este mic. Acest aport termic scăzut conduce la faptul că straturile superficiale în speţă cel obţinut prin zincare sunt puţin expuse deteriorării, deformarea pieselor este de asemenea mică, modificările structurale din îmbinare sunt reduse.
URI: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/859
ISSN: 1842-8967
Colecţia:Teze de doctorat/Phd theses

Fişierele documentului:
Fişier Descriere MărimeFormat 
BUPT_TD_Magda Aurelian.pdf6.08 MBAdobe PDFVizualizare/Deschidere


Documentele din DSpace sunt protejate de legea dreptului de autor, cu toate drepturile rezervate, mai puţin cele indicate în mod explicit.